måndag 3 februari 2020

Idag har vi intervjuat två bibliotekarier nämligen Sara och Sissel.


Hurudana böcker brukar ungdomar läsa?
Sissel-“Det beror jättemycket på ungdomen på hur mycket hen läser och vad hen har läst innan, men bland populära böckerna klassiska Harry potter också den här nya Zoo serien av Kaj Korkea och Ted Forsström”:

Sara-”Många brukar ju också läsa Pax serien av Åsa Larsson och Hallonbacken av Eva Frantz”.

Hurdana böcker brukar då yngre barn läsa?

Sissel-”De brukar jättemycket läsa Dagbok för alla mina fans, det går ju också ända upp till högstadiet. men roliga böcker brukar de läsa t.ex. Kapten Kalsong såna som många barn tycker om att läsa hästböcker är stort i vissa åldrar, roliga och spännande böcker skulle jag säga att de läser”.

Sara-”Och deckare får man ju inte glömma t.ex. Lasse Maja böckerna. Att man får ju inte glömma att deckare har gått ända upp för ungdomar och vuxna, att just spännande böcker brukar vara bäst”.

Vilken författare brukar vara barnens och ungdomarnas favorit?

Sissel-”Nå det finns ju alla de här långa serierna...så då är det ju Jeff Kinney som har skrivit Dagbok för alla mina fans och sen David Pilkey som har skrivit Kapten Kalsong. Barnen kanske går mera enligt boktitlar och inte författare tror jag”.

Sara-”Och sen kanske det gäller Lasse Maja som Martin Widmark har skrivit så då är det många som vill läsa av samma författare som t.ex. Nelly Rap serien och så har han ju också skrivit böcker för lite äldre som Halvdan Viking och då tycker jag att det är författaren som man har tipsat om”.


Av Elliot och Frans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar