tisdag 7 mars 2017

Kära vackra människa

Kära vackra människa

Kära vackra människa. Jag scrollade genom instagram här om dagen och insåg att väldigt många av kvinnorna som fanns på bilderna ser ut så här:
Och det här fick mig att haja till. Dagens människor går igenom allt möjligt för att uppnå skönhetsidealen.
  Vi ser ner på dem som vårt samhälle tycker är fula. Det finns folk som spenderar flera miljoner på plastikkirurgi som det tar en lång tid att återhämta sig från. Sociala media fyller oss med bilder om hur vi borde se ut och hur en perfekt människa är.
  Du är smal, varför svälter du dig själv? Du är tjock, du borde banta. Du är för lång, ta av klackskorna. Du är för kort, ta på dig platåskor. Du är ful, ta på dig smink. Du har för mycket smink på, tona ner lite. Jag är trött på att läsa kommentarer och höra folk säga de här sakerna. Du är som du är, försök inte ändra på det.
  Många youtubers har lagt upp videon där de berättar om elaka kommentarer och om att känna att man inte är tillräckligt vacker (till exempel här, här, här och här). De borde inte behöva göra sådana videon. För alla är vackra av naturen. Du behöver inte ta bort revben och spruta gift i ansiktet för att vara vacker.
  Jag googlade beautiful people för att få bilder till den här texten. Jag gillar inte resultaten:
Visst de är vackra. Men de är alla likadana. Smala och ljusa med långt böljande hår och symmetriska ansikten. Missförstå mig inte nu, det är inget fel på dem. Men var är de här människorna?
De är också vackra, men varför är de inte med bland “the beautiful people”? För vackra är de, precis som de är.

Du är vacker, låt ingen få dig att tro något annat!

Madeleine, 8D


Bildkällor:


2 kommentarer:

  1. Du har så rätt, Madeleine! Vi behöver mer av den här "propagandan". :) Fortsätt sprid glädje och kärlek till dem du har runt dig.

    SvaraRadera
  2. Fint och klokt skrivet, Madeleine! Vi är alla vackra!

    SvaraRadera