torsdag 29 april 2010

Sommarlov och de sista skolveckorna

Av skolan är det kvar bara nio hela veckor, och snön håller på att smälta. Medeltemperaturen just nu är kring 4 grader. Det känns faktiskt som om våren är här när asfalten börjar synas under isen och snön.

Snart fylls veckorna av provläsning och stress. 17.5 har vi vårt absolut sista prov och efter det är den egentliga skolan slut. Sista veckorna i skolan går slappt och snabbt, vi tittar på film och är ute mycket under skoldagarna. Vi har också helgdagar som vi har lediga!

När vappen närmar sig börjar eleverna träna inför Astranova och Skolmusik. Astranova handlar om att elever från alla årskurser för uppträda med vad de vill. Olika musikgrupper, Karate, Skådespel, sång, dans, olika instrument, trolleri mm. Eleverna tycker det är roligt att se på programmet och håller stämningen i taket. Skolmusik är ett arrangeman som alla finlandssvenska skolor deltar i med en show, där de sjunger i en grupp. 2010 hålls skolmusik på Åland, man övernattar i skolor, har olika workshops och umgås med vänner. Eleverna från Lagstad åker iväg onsdagen den 5.5 klockan 5.30 från skolan och kör med buss till Åbo för att ta färgan till Åland. Hem kommer eleverna på lördag kväll.

Den dagen då vappen firas i skolan (30.4) är elverna klädda färgglatt och det bjuds munkar som efterrätt till lunchen. Skolan slutar tidigt den dagen och alla drar sig hemåt för att fira vappen. Det är en rolig, stämingsfull dag!

bilden är lånad härifrån

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar