torsdag 22 april 2010

Nya Vänelever

Nu måste det väljas nya vänelever till skolan inför nästa år.
Vi nuvarande vänelever har gått runt i klasserna och berättat om vänelevsverksanhet och delat ut blanketter som man ska fylla i om man är intresserad i att bli vänelev nästa år. En motivering på varför just du skulle passa som vänelev ska också vara med. På blanketten kan man också skriva om du vill rekommendera någon din kamrat som vänelev. Det behövs både 8or och 9or som vänelever (nästa års klasser alltså).
För att bli vänelev behöver du inte vara på något sätt mycket social och alltid ivrig att delta i allt,till vänelev tas också lite mindre sociala personer.
Det behövs både flickor och pojkar,nu har vi bara 3 stycken pojkar och resten flickor som är inte så det ska vara. Men det jämnar säkert ut sig till nästa år då vi får nya vänelever.
Vänelevernas främsta uppgift är att hjälpa sjuorna. Vi ordnar t.ex presentation av skolan,mopodisco,program för att lära känna varandra,en resa till någon plats andra skoldagen där man har program (t.ex Mataskär,Oittans) och annat likadant åt sjuorna. Det här året har vi ordnat en resa till Oittans,mopodisco,vändagsprogram och annat smått.
Väneleverna har möten på skoltid men man måste också vara beredd för att vara med på sin egen fritid.
Jag själv har varit vänelev nu i ett år och det har vari mycket roligt! Som tur får vi som har varit vänelever fortsätta nästa år.
En bra vänelev ska kunna hjälpa andra,vara snäll och våga ställa upp.
Vänelevsblanketten skall lämnas in åt Pepe eller någon vänelev senast den 16.4

Ville och Nikke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar