torsdag 3 mars 2011

Niornas vändagsfest del 2


Egentligen är det kanske lite för sent att skriva en uppföljare till mitt tidigare inlägg om niornas fest, ja det har ju redan gått två veckor sedan dess, men nu gör jag det iaf.

Början gick en smula trögt... Alla verkade lite ”lost” och visste inte riktigt vad som skulle hända. Det var allmänt pratande, komplimanger till både höger och vänster och man åt av tilltuggen som fanns dukade i aulan utanför gympasalen. Menyn bestod av pizza, kladdkaka (hembakad & ljuuvlig!), popcorn, karkki och limu. Det var ju självklart en alkoholfri fest. Inget drickande före festen var heller möjlig, alla var tvungna att blåsa i en alkomätare innan man blev insläppt. Det såg alla niornas klassföreståndare, rektorn och vicerektorn till. Men man kan ha roligt utan alkohol oxå!

Efter att alla kommenderats in i gympasalen och blivit välkomnade, så rullade festen småningom ordentligt igång. Salen hade förminskats med ett skynke och var passligt litet (hela gympasalen skulle ha varit helt för stor). Längs väggarna klättrade småsmå lampor som lyste med svagt, dimmigt ljus. Jättemysigt! Musiken dunkade, svartvita elever dansade var och en på sitt eget sätt och insåg att festen inte alls varit en så dum idé. Man kunde till och med få se en glimt av shejkande lärare. Det hade ju faktiskt varit värt att komma! Och om inte för att dansa och umgås så för att se på/delta i lekarna. Den gamla klassiska ”bananleken” och den bakteriespridande ”sugrörsleken” gjorde båda stor succé. Ja, större än man trott faktiskt ;).

Tiden gick snabbt när man hade roligt och plötsligt var festen redan slut. Folk började pallra sig hemåt med glada leenden på läpparna. Inte undra på, det hade varit en fin och lyckad fest som säkerligen överskred de flestas förväntningar. Däribland mina. Kanske det blir en tradition i framtiden?

-En nöjd tjej på nian <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar