onsdag 16 februari 2011

Varför måste vi komma till skolan när det är över -20 grader kallt?

Idag på morgonen hade vi -24.8 grader kallt hemma när vi vaknade. När vi skulle gå till busshållplatsen måste vi klä på oss flera lager kläder; leggings, farkkun och collegebyxor. Under jackan finns massor av skjortor för att man inte skall frysa. Och så när man kommer till busshållplatsen så har man redan jättekallt, och så kommer bussen 10-30 minuter sent. Samma sak med tågen. Någon gång kommer tågen inte alls utan man måste ta nästa (som såklart också är försenat).

Sedan när man äntligen kommer in i bussen eller tåget och måste sitta där inne i 10-45 minuter så får man stekande hett med alla lager. Och det är ju inte någon idé att ta bort ytterkläder för att bussen är så full att man ryms inte ens och sitta. Ja, och man ska ju inte glömma att bussarna går oftare sönder när det är kallt.

Vad är idén med allt detta??
-Elever blir försenade och mer stressade.
Jag, Kia, kan t.ex inte ta en tidigare buss då jag börjar åtta, för att den går så att jag borde stå utanför skolan i 20 minuter, bara för att skolans dörrar öppnas först klockan åtta, inte alls tidigare. Inte ens då det är -18 grader kallt!

Detta gäller inte bara skolelever, utan också vuxna som skall till jobbet! Cheferna kan ju inte vara så glada när alla kommer sent till jobbet?

Man borde få någon ändring på saken! T.ex en köldgräns eller att bussarna och tågen skulle funka bättre och hålla bättre tidtabellen. Också bättre information om ändrade tidtabeller osv.

By: Kia och Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar