onsdag 13 april 2016

Rädda Regnskogen!

Av 7D

Idag såg vi en video (Klicka här för att se videon) med klassen där en orangutang (Strawberry) talade teckenspråk med en döv flicka. I slutet av videon sade Strawberry: ”Your food is distroying my home.” Maten Strawberry syftade på var peanut butter som innehöll palmolja.

Palmoljan förstör regnskogen. Vi kan inte direkt åka till regnskogen, ställa oss i vägen och säga stopp. Det skulle inte fungera. Det vi däremot som konsumenter kan göra är att undvika att köpa mat som innehåller palmolja. Om vi inte köper produkterna som innehåller palmolja så tjänar inte företagen på det, vilket i sin tur leder till att produkter med palmolja minskar i antal.

Detta behövs, för regnskogen måste räddas och det snart. Annars kanske de följande generationerna inte har någon regnskog. Och djuren då? En del människor tänker inte på dem, men de är precis lika mycket värda som människor. Bara för att vi kan tänka, så betyder det inte att vi kan köra över alla andra arter. Istället borde vi hjälpa dem att överleva, och vårda hela världen. För världen är faktisk på vårt ansvar! En och en kan vi kanske inte göra så mycket, men tillsammans kan vi klara det! Världen vore inte sig lik utan regnskogen. Dessutom så saktar regnskogen ner den globala uppvärmningen. Så om vi förstör regnskogen, är det kortare tid tills jorden förstörs. Och då kan ingenting leva här! Inte ens människor!

Därför uppmanar vi i 7D er alla där ute, både stora och små att RÄDDA REGNSKOGEN!

Rädda regnskogen!
Salvar la selva tropical!
Sauvez la forêt tropicale!
إنقاذ الغابات المطيرة!
Save the rainforest!
Speichern Sie den Regenwald!
Redd regnskogen!
 Tallenna sademetsien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar