onsdag 13 januari 2016

Ett nytt år, första hela skolveckan

På måndagen den 11.1.2016 har Karhusuo (åk. 3-6) börjat bekanta sig med Lagstad och har fått sina trivsamma  utrymmen i skolan. Men endast på morgnarna och tians raster har de vistats på skolgården. Även inomhus kan man ibland se nya ansikten. Eftersom de var så många ( ca. 130 elever)  har vi inga datasalar kvar. Rektorn Agneta hade en morgonsamling där Lagstads lågstadie och Karhusuo deltog, det var väldigt trångt (ca. 300 elever sammanlagt). Agneta och Karhusuos rektor berättade om att de hade bestämt att Karhusuos elever pratar eget språk (finska), och Lagstad svenska. ( Även då de är tillsammans)
Det serverades smetanakyckling som tyvärr inte är mångas favorit mat i skolan.

Simningarna kommer att börja om en vecka.
Snart (på fredagen) har 6B Matematik prov som alla redan har börjat öva till. Det handlar om decimaltal mm.

 På tisdagen den 12.1.2016 skulle 6B gå och skrinna men eftersom det var så blåsigt spelade de som ville brännboll innomhus. Så hälften var ungefär inne och andra halvan ute och skrinna. Ute var det roligt förutom att det snöade och blåste i ansiktet. Inne var det också roligt.
Det var också en kall och ordentlig snöstorm. Agneta höll också en morgonsamling på tisdagen där hon pratade och påminde oss om skolans snö regler som är: Man får inte kasta eller sparka snö på andra och inte förstöra andras snöverk.
Vi åt fisksoppa, med banan, ost och skinka. Det var gott.
Det var allting för måndag och tisdag.

Cecilia och Milla 6B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar