fredag 21 augusti 2015

Skolfreden

I onsdags utlyste vi på Lagstad skolfreden. Lite över 500 barn och vuxna samlades för att sjunga tillsammans och lyssna på den nationella texten. Temat "Starka tillsammans" är mycket bra!Treorna och tillvals-åttorna ledde sången "Kom ihåg att vi är många", det låter mäktigt i gymnastiksalen då alla sjunger tillsammans.
Skolfredsdeklarationen lästes av väneleverna
Välkommen att fira Skolfredens 25-årsjubileum! Temat för det nya läsåret är "Starka tillsammans".
Vi tycker att temat kan betyda många olika saker: Vi ska inte bara tänka på oss själva, utan också på andra. Vi ska inte lämna någon utanför, utan låta alla vara med. Tillsammans kan man påverka saker mer än om man är ensam, också på annat håll än i skolan (på fritiden, på jobbet, i samband med hobbyer). Vi vill att var och en ska våga säga sin åsikt, både bland vänner och i andra sammanhang. Vi tycker att det är viktigt att man kan komma överens med alla, också med dem man inte gillar.
Ingen kan vinna en fotbollsmatch ensam, utan för det behövs alla i ett fotbollslag. Och det är inte bara i fotboll man behöver andra, samma gäller var du än befinner dig bland andra människor.
Därför undrar vi om vi kunde utmana oss själva och varandra: Kan vi ge varandra ett leende, en kram och hålla varandra i handen? Är vi tillräckligt modiga för att ingripa då någon blir mobbad? Kan vi få slut på mobbningen? Vad tycker ni, klarar vi det? - "Javisst! "

Samlingen avslutades med att vi sjöng "We are the world" tillsammans.
Efter detta ställde vi oss alla hand i hand och alla elever och personal tågade tillsammans i en enda lång "mask" ner till sportplan.

Vi fick gå i ganska många cirklar innan alla var nere på plan. 

När alla äntligen var samlade skickade Agneta iväg "vågen" som mäktigt for iväg genom hela massan.

Som socker på botten delade väneleverna ut gratis kramar, free hugs, hela dagen! Vem gillar inte det? ❤️

Ett nytt skolår där vi alla, små och stora, önskas vara starka och trygga tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar