torsdag 8 september 2011

Eva Wahlström i Lagstad

Den 7.9.2011 var Eva Wahlström i vår skola och berättade om sitt liv. Jag hade aldrig hört om henne förr, så jag visste inte hurdant det skulle vara. Hon pratade om drömmar och mål, hur hon inte var så bra i skolan och inte alls sportig och nu är hon en av Finlands kändaste boxare. 

Det var väldigt intressant, hon började med att berätta att hon hade två storabröder som tyckte att de skulle uppfostra henne till pojke och att hon hade vuxit upp till att vara tuff. Hon berättade sedan om hur hon började boxas. När hon var 15 år gammal hade hon en pojkvän som höll på med det och hon hjälpte till i träningshallen och började tycka om lukten och platsen. Sedan började med det som hobby och sedan lite mer och mer och sedan ville ha det som jobb och började jobba hårt för det.

Hon berättade sedan om hur hon fick salmonella när hon var i Indien och att det blev så inflammerat att hon på två år inte kunde gå, sitta eller ens ligga i en säng. Hon var under de två åren jätte ensam, för hennes tränare och vänner alla försvann från hennes liv och ingen ringde, för hon hade inte varit tillräckligt trevlig mot dem.
När hon berättade om att hennes pappa som hade varit henne väldigt kär dog i cancer märkte man att hon höll tårarna inne, hon såg ledsen ut. Hennes mamma var först jättearg på henne och de hade inte så mycket kontakt för hennes mamma hade inte tyckt om att Eva ville vara boxare, men efter hennes pappas död blev de igen vänner. Hon hade faktist haft en svår väg till det som hon är nu, alla hade sagt att kvinnor inte kan/får bli boxare men hon lyssnade inte, hon fortsatte och det lönade sig om man ser på vad hon är nu.

Jag och säkert många andra lärde sig mycket från det, men det viktigaste var säkert det att fast du inte är så bra i skolan, inte har någon begåvning eller inte t.ex. alls är sportig av dig så kan du egentligen bli vad som helst bara du har tillräckligt med vilja och jobbar tilläckligt för det. Hon slutade med att visa en söt video av hennes son och henne i boxningssalen. Det var jätteintressant och jag lärde mig mycket.

-Sofia 7B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar