onsdag 25 maj 2011

stafettkarneval

Skolan deltog enligt tradition i Stafettkarnevalen den 20.-21.5.2011. Klicka läs mera för en rapport om händelserna under fredagen och lördagen.LÖRDAG 20.5 - LÅGSTADIER

Alla löpare sku vara i skolan kl.1 0:00 lite över 11 for tåget iväg till Helsingfors, och  sedan tog vi spårvagnen till Staffettkarnevalen. Vi stod och väntade utanför porten till stadion. Ledarna tog platser på lektarn, och alla rusade i en klunga in i stadion. Vi markerade vårt revir med gula band/tejp. Vi startade hejarklacken och försökte sätta upp Lagstads skolas flagga. Pojkarnas gatustaffettlag klarade sig jättebra och kom fjärde. 4:orna och 3:orna kom vidare från 8*50m.

LÖRDAG  21.5 - HÖGSTADIER

Lågstadieeleverna kom till kl.10. De första högstadieeleverna kom ca 8 tiden till stadion. En stor del av högstadieeleverna kom ändå lite efter 13.00.
Först sprang lågstadieeleverna sina spurter och efter de sprang pojkarnas masstaffettlget 18x100, de klarade sig inte så bra( sista plats:) Det var någo andra springningar emellan o vi klarade oss helt ok i dem också. Löparna hade samling alltid en timmer före uppropet för sin egen gren för att värma upp. Gatustafetten gick bra fast en av de starkaste löparna var sjuk(19 plats). Masstafetten för flickorna,18x80, gick också bra fast pinnen föll en gång. Högstadiet hade inte någon hejarklack för vi fick inte ihop en men nästa år kommer vi igen!

Till sist en av hejarklackens ramsor:

Pistolen (melodi: da-doo-ran-ran)

Pistolen säger pang och vi springer iväg!
Da-du-ran-ran-ran. Da-du-ran-ran.
Lage, Lage kämpar och vi kommer i mål.
Da-du-ran-ran-ran. Da-du-ran-ran.

Sen blir det pokal för det bästa lag! 
Gissa vem det är? 
Jo, Lage, Lage, Lage, det är ju vi!


Stafetternas resultat hittar du här!
Videoklipp och TV-program om karnevalen finns på YLE:s arena.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar