fredag 16 december 2016


Klass 2b vecka 50


Torsdag och fredag har vi satt oss in i datorns värld hur man öppnar dokument, var man sparar dom och hur man hittar de sparade dokumenten igen o.s.v. På sidan om skrev vi också en julberättelse. Vi fick också bekanta oss med de geometriska kropparna men det han vi inte fotografera. Nästa vecka kommer vi i vilket fall som helst att bygga egna kroppar av lera.




Nu och då vi har suttit länge och man märker att man skulle måsta röra på sig för att hitta koncentrationen ingen, tycker klass 2b bästa om att ta en dans eller göra ett sportpass. Nu var det Hans solo Star Wars på agendan.


Vi har rest vidare på vår rymdresa och är nu på väg för att utforska Pluto.  Här åker vårt rymdskepp hela två rymdmeter framåt. 
Under vår resa mot Pluto märkte vi att ett annat rymdskepp från NASA har satt kurssen mot oss och meddelat att de behöver hjälp med något. Vi väntar att dom hinner fast oss och så får vi se om vi kan hjälpa dom med deras problem.

onsdag 14 december 2016


Klass 2b vecka 50

I och med att julen närmar sig ville vi presentera endel arbeten vi arbetat med i slöjden och bildkonsten.



Vårt fina tomtebord som vi också använder som julkalender. Alla elever har gjort sin egna tomte och varje dag hittar vi en ny rolig uppgift vi utför. Härtills har vi haft lekar vi lekt tillsammans hela klassen, vi har dansat och gjort små pyssel inför jul samt skrivit positiva saker om varandra i klassen. vi har också haft några kluriga nötter att kläcka samt roliga vitser vi skrattat gott åt



I slöjden gjorde vi tavlor och på bildkonsten har vi gjort fina julkransar som nog krävde en del tålamod men med lätt julmusik i bakgrunden och grupparbete fick vi upp julstämningen och våra julkransar färdiga


Ibland kan man också få gå in i klassen bredvid och läsa för Vidar som ibland kommer och hälsar på i Lagstad. 

fredag 2 december 2016

8sb & 9s tankar på Finlands självständighet

Vi tänkte i klassen att vad Finlands självständighet betyder för oss.

Detta är vad vi kom på:

- Vi har ett säkert land
- Finsk sisu
- Får bestämma och styra vårt land. Vi kan själv bestämma vad som händer i vårt land.

-8sb & 9s