fredag 25 november 2016

Runskrift



Idag hade 1:orna adventsammling. Vi ska titta på en serie för att vi kom på level 2 med våra pokebollar. I modersmål gick vi igenom olika nordiska språk (isländska, norska, danska) och det gick bra. Ha ett bra veckoslut H:4 a




onsdag 23 november 2016

En vecka i 4A



Vecka 47


På måndag hade vi musikprov och på tisdag hade vi redskapsgymnastik.Det var roligt.I år har vi fyror ansvar för lucia. Det ska bli både roligt och spännande.Vi var också med 4B och titta på teatern Mio Min Mio.Vi har också hunnit ha knytkalas och vi titta på THE SIMPSONS.Vi har varje dag fått läxor.Vi har fått också vara på elev cafe, där var goda bakelser. På tisdagen var alla hos hälsovårdaren och tala, flickorna var först och sedan pojkarna. I bildkonsten skall vi skriva med runskrifter. I musiken tittade vi på The sound of music, den var bra. Vi har ett system med pokebollar som vi försöker samla till 20 och sen får vi en rolig timme för hela klassen eller en läxfri dag.Vi har haft mycket läxor,och vi har varit hos skolhälsovordaren och pratat om människokroppen! Några i klassen har lärt sig prata ryska.Vi har ett tema som är Norden. Vi har forskat i Norden om olika djur som finns i Norden och om länder som finns i Norden. Vi skulle få lucia märken på tisdag men dom tog slut.  

hälsar eleverna i 4A :)

onsdag 9 november 2016

7:ornas Disco i kväll

Årets höjdpunkt för elever i åk 7!
Kom och glöm snön som vi har ute, på discot skiner solen!!!

torsdag 3 november 2016

Vinter i Esbo

Man måste byta till virterdäck
Man skall byta till varmare kläder!
Man ska akta att man inte slintar
Man ska inte mera cruisa
Man kan bygga snögubbar och annat av snö
Man kan leka i snön
Man kan åka pulka
Man får inte kasta snöbollar på andra!!

tisdag 1 november 2016

Åk 3 och Allhelgona

◦ Vi har jobbat med De Dödas dag. Det är att man firar de döda på ett glatt sätt. Man målar sig till ett skelett och andra krumelurer. Vi i klass 3 har ritat skelett ansikten. De blev jätte färggranna och roliga. De hänger framför klass 3! Det var mycket roligt men lite svårt att göra dem.