fredag 19 februari 2016

Vänveckan!

Hej alla!

I år ordnade väneleverna igen en vänvecka för hela skolan, till och med Karhusuo deltog i programmet under vänveckan. Själv tycker jag att det var en rolig vecka och det har kommit mycket positiv feedback av eleverna men visst skulle man kunna ändra på programmet ändå. Vänveckan gick ut på att varje dag hade ett eget tema och veckan utfördes från Tisdag till Fredag (9.2-12.2).

Tisdag (Mushi-dagen)
Dagen gick ut på att alla i skolan skulle klä sig i så slappa kläder som möjligt och inte sätta så mycket tid på sitt utseende, man fick till och med komma till skolan i pyjamas.

Onsdag (Röda dagen)
Röda dagen var en tävling mellan alla klasser som gick ut på att vilken klass som klätt sig i mest rött. 9E vann tävlingen och vann därmed ett pris.


Torsdag (Kramdagen)
Kramdagen gick ut på att alla hade runt halsen en papperstallrik med ett snöre och så skulle man gå omkring i byggnaden och krama människor och samla namn på tallriken. Då man kramat en person så ska den kramade skriva sitt namn på papperstallriken.

Fredag (Fancy Friday)
Fredagen gick ut på att alla skulle komma till skolan med ett snyggt utseende som man hade satt tid på.

Corinna Haglund, 9D

fredag 12 februari 2016

Fredagen 12.2

Idag hade vi MoFi, och vi gör färdigt våra reseplaneringar. På bildkonsttimmen gör vi färdigt våra alla hjärtans dag kort, till exempel till vår familj eller vänner. Vi ska också göra klart våra bilder som handlar om människoproportioner.

Viljam och Casper 5b


I morgon har en av vår klasskompis födelsedag.
Hon hade med sig chokladfyllda OREO:n.
Dom var jättegoda. Vi sjöng också för klasskompisen en sång som heter "Ha den äran imorgon" eftersom hon fyller i morgon XD

Kia och Lucas 5b


Hej!
I dag hade vi brandövning, det snöade när vi var ute och det var väldigt slaskigt.
Idag lagar vi vändagskort, jag och Aaro lagar till våra hundar :)



Emma och Aaro 5b


torsdag 11 februari 2016

Besök i Bemböle

Här kommer en liten hälsning från årskurs 3 och 4 i Lagstads skola!

Idag åkte vi, i regn och rusk, till Bemböle för att träffa årskurs 3 och 4 från Bemböle och Rödskog. Vi blev välkomnade med glada miner och fick ta del av spännande och roligt program! 




Vi gick en Bembölerunda och blev guidade av duktiga elever från Bemböle.




Vi besökte Glims och tog en titt i de mysiga stugorna.



De som ville fick gå in till Glims café för att värma sig och köpa bulle och saft.

Mellan varven hann vi också med såväl inne- som utelekar och blev även serverade lunch i Bemböle skola. Trots regn och rusk var både elever och vuxna glada och när vi kom tillbaka till skolan passade vi på att samla kramar under skolans kramdag. Det var en bra dag!
Foton: Petra Erickson

Torsdagen 11.2


Idag hade vi kramdag på skolan. Eleverna samlade autografer på en papperstallrik av de som de kramat!




Brännbollsturneringen är på kommande så 5A och 5B delades i jämlika grupper som kallades grupp A och grupp B. Det var en hård match mellan båda lagen. Vi måste spela flera omgångar men till slut vann grupp B.
Efter matchen fanns det några besvikna miner, men till slut blev allting bra igen!


Saga  och Jonatan, 5b


Efter brännbollsmatchen for vi och äta och efter det hade vi religion.
I religionen repeterade vi om heliga Birgitta, och i slutet av lektionen hade vi kompismassage!



Erik och Nicola, 5b



onsdag 10 februari 2016

Onsdagen 10.2


Vi var till oittans och skida. Vi alla blev blöta och kalla. Det var bara åtta som hade skidor. Resten av gruppen som inte hade skidor lekte med Max och var i angry birds parken. Röda dagen var också rolig. Vår klass fick ihop 153 poäng

Nea och Alexander


Vi var och skida i Oittans, halva klassen skidade och resten lekte och spelade fotboll. Men efteråt var alla väldigt kalla och blöta. Vår buss var försenad så vi var först kl.11:45 på skolans gård och lunchen slutar kl.12. Vi blev lite försenade till engelska timmen.

Det var också röda dagen och ganska många var klädda i rött.

(Efter gymnastiklektionen fick vi hänga kläderna på tork)


Amos och Elliot

måndag 8 februari 2016

5b bloggar!

Hej på er! Denna vecka ansvarar 5b för bloggandet. Följ med vår skolvardag!

Måndag 8.2.2016

På gymnastiktimmen övade 5b till brännbollsturneringen. Det var fartfullt och roligt att öva. Uppvärmningen var en slags samarbete. Vi spelade också i större grupper brännboll. I slutet hade vi springning framåt och tillbaka( först långsamt, sedan snabbare och sedan supersnabbt). Många var helt slut efter lektionen.

Cia & Mathias 5b


Vi har börjat med en ny bok som vi själv gör. Boken handlar om dig själv som tappar bort sig i skogen och träffar på en massa sagofigurer som vi hittar på. Vi är redan på den fjärde dagen i skogen och har lärt oss skriva dialoger. Det är svårt att skriva ibland för det kan kännas som om du skulle vara själv där. Många har redan tänkt ut hela sagan fast de inte vet vad som vi får som uppgift i nästa kapitel. Vi har annars fria händer men vi måste skriva något som ska höra till kapitlet. Just nu skriver vi om något spännande. 

                       


Lotta och Max 5B


I matematiken har vi räknat multiplikation med decimaltal och vi har just börjat med kort division som är lite utmanande. 



Ben och Julia 5b



En dag

En dag så simma jag i simhallen. Sen när jag hade simmat så gick jag till duschen och sen till bastun. Sen när jag kom bort från bastun så gick jag och klädde på mig och sen när jag var färdig gick jag bort från simhallen. Sen gick jag hem och fråga om nån kommer till mig och leka ut. Sen gick vi in och lekte med legon och när klockan var 18.00 gick mina kompisar hem. SLUT

fredag 5 februari 2016

Sommarställe

Vi har en båt som heter Amidala. Vi har fyra landen och ett av dem brukar vi åka till och vi kallar det för Torpet för det är ett torp. Och dit brukar vi åka mycket. Vi brukar alltid åka med vår båt när vi ska nånstans. Vi har åkt till exempel till Mariehamn. En gång så höll vi på att åka på en lång resa men jag har glömt vart och vi åkte inte dit.


Paris

Jag och min familj åkte på semesterresa till Paris våren 2015. Vi tog flyget från Helsingfors till Paris flygfält Charles De Chaulle. Vår plan var att besöka Disneyland och andra svärdheter i Paris. Vi tog tåget från Paris till Disneyland var vi övernattade tre nätter. Två dagar besökte vi Disneyland och köpte souvenirer. Sista dagen besökte vi Eiffeltornet, Louvre och Notre-Dame. Jag har sett Mona Lisa i verkligheten. Vädret under vår resa var soligt och skönt. Maten var lite konstig men det gick att äta. Jag rekommenderar Paris till alla.



torsdag 4 februari 2016

Verkstadsförmiddag 3.2.2016

På onsdagen var det igen dags för verkstadsförmiddag med fadderklassen. Åk 5b och 9b diskuterade Lagstads skolas trivselregler och spelade brädspel tillsammans. Vi diskuterade också vänskap och slutprodukten blev ett vänskapsträd med elevernas handavtryck!


Max blir kidnappad


Hej jag heter Alexander och jag har mixtrat ihop en berättelse. 

"Det var en gång en pojke som hette Max och han hade tre vänner som hette Bosse, Maria och Magnus. Max hade dessutom en katt som hette Omega. En dag gick han till en skog full av massa häxor (vilket han inte visste). Mitt i allt kom det en häxa fram från ett träd och fångade Max! När dom väl var framme så var det fullt med giftflaskor, det var knappt att det rymdes en kittel vid sidan av väggen. Då blev Max satt i en bur. Då sa han ” släpp mig annars lämnar jag berättelsen”! Häxan släppte honom med rädsla att berättelsen skulle bli dålig. Han började gå hemåt men när han tittade bakåt var häxans hus inte kvar. Han sprang hem så fort han kunde men när han väl var framme märkte han att nycklarna var kvar i hans hus! Då så kom Omega ut från fönstret och hade med sig nycklarna. Slut.

En ny hobby

Hej! Jag har just börjat i en ny hobby, det är redskapsgymnastik. Det är roligt att vara där och sedan ännu när jag märkte att min gamla granne också går där. Det är i Mankans. Jag kan superenkelt fara dit med buss nummer 18. Själva redskapsgymnastiken är en timme lång och det är just passligt för mig. Mina föräldrar har haft svårt att hitta en ledig plats åt mig och hoppats mycket på att jag skulle tycka om det.


Lagstads skola


I skolan har vi i 3b haft simning. Nu 4 gånger och det har varit helt ok. Vi har alltid först ringnata. 

Det är så att den som är nata har en röd ring. Och sen ska den ta fast dem andra i bassängen.
Vi har också haft kultur i skolan, och drama övningar. Glad vecka!



onsdag 3 februari 2016

När Findus och Masken kom till mig

Hej jag heter Martina och har två katter som är bröder. När vi fick Findus och Masken så kom min mofa med efter dom. Till först bodde Masken hos min mofa men Masken hade ner allting så han flyttade till mig. Dom fyller båda år i februari, samma månad som jag. Jag älskar dom.


Morgonen

Det var en gång Pekka som vaknade klockan 7.00. Sen klädde Pekka på sig och åt morgonmål. Sen klädde Pekka på sig utekläderna. Sen kom Pekka till skolan. Sen gick Pekka hem på kvällen.


Ett nästan förstört åk

Hello! Jag heter Julianna. Jag är 9 år och går i 3B. Jag tävlar i två sporter: i redskapsgymnastik och i slalom. En gång i en tävling i slalom, just när jag skulle åka, fällde min pappa hans telefon på banan och hoppade efter den. Som tur så hann jag inte fara före det. Tänk om vi skulle ha behövt be om ett nytt åk för att min egen pappa störde mitt åk!

Schack

Schack är ett roligt spel. Jag lärde mig schack när jag var 5-6 år. Man lär sig schackreglerna lätt men det är svårt att bli en mästare. Man kan spela schack på ett bräde eller på dator och telefon. I ett schackspel finns det många olika schack knappar: Soldat, torn, häst, löpare, drottning och kung. På ett schackbräde finns det vita och svarta rutor. Den som vinner spelet får schackmatt!

En jobbig dag

För två veckor sen hade jag en fotbollsmatch mot Nups. Vi spelade bra och vi vann fyra två. Det var en svår början, men ett lätt slut. När jag kom hem kom mina vänner och vi spelade hockey. Efter att vi hade spelat hockey, åkte vi pulka. Det gick jättehårt. När vi gick in, fick pappa presenter till sin 40 års dag. Den dagen gick jag och sova 23:00. Det var en jobbig dag.


Presentation

Jag är Oliver. Jag tycker om att skrinna. Min hobby är ishockey. Jag har tre bröder. Min klass är 3B.


tisdag 2 februari 2016

I skolan

Hej! Den här veckan har vi simmat en gång och i morgon ska vi simma en gång till. I morgon har vi också slöjd, mofi, MNK.


Godislandet

Jag vaknade en natt och såg att jag var i något lustigt land. Det såg ut som godislandet. Jag började gå runt i godislandet och sedan såg jag en enorm glass som rörde på sig. Glassen började prata och sa "Hej, jag heter Pelle Glassen", sedan undrade jag och sade "Va, en talande glass!?”. Jag gick och gick. Sedan hittade jag en godisbutik och såklart gick jag in. Där fanns alla möjliga godisar. Alltså som något 1000 miljoner godisar. Det fanns en godis i hela butiken som jag bara måste få. Det var en enorm påse med inget! Va, har någon stulit godisarna? Sedan kom glassen Pelle och sa att "Nej, inte har någon stulit godisarna, det finns bara inte mera av godisarna". Men det var bara en dröm!


måndag 1 februari 2016

En rolig vinterdag

Idag var jag hos min kompis Emil tillsammans med Oliver. Vi tog med oss våra skridskor och skrinnade på sjön. Isen var jämn och fin. Vi spelade ishockey tillsammans. Jag var i målet när vi tog en straffskottstävling. Sju skott for in, resten fick jag fast. Det var en rolig vinterdag.


Hunden

Det var en gång en liten hund som hette Putte. Putte skulle gå till bussen men Putte missade bussen. Putte ringde till sin mamma och mamma sa åt Putte att han skulle ta nästa buss. Putte väntade på nästa buss. Putte åkte till sin farmor. Putte och farmor var så glada när det såg varandra.


Min turnering

Jag var på lördag på innebandyturnering i Raseborg. Vi hade tre spel. Första spelet förlorade vi 16-3, andra förlorade vi också med 2-9. Sista spelet tänkte vi vinna, men förlorade ändå 2-4. Turneringen var i Påminne. Jag kämpade mycket.


Klass 3B bloggar under vecka 5!

Hejsan!

I klass 3B skriver vi berättelser, både fantasifulla och påhittiga texter samt historier som handlar om det vardagliga livet. Under vecka 5 skriver eleverna berättelser om valfria ämnen som ni får ta del av på Lagstads blogg.

Trevliga lässtunder önskar 3B!